A An Post no li cal l'adreça, amb un mapa n’hi ha prou

A An Post no li cal l'adreça, amb un mapa n’hi ha prou El sobre amb el mapa / Foto: Hook Lighthouse via FB

De tots els serveis públics de la República d'Irlanda An Post és un dels que funciona millor, no només per la rapidesa, amb la majoria de cartes arribant a destinació el dia següent, sinó també per la destresa i obstinació dels carters a l'hora d'entregar una carta. A més, el fet que fins no fa gaire no s'hagi utilitzat la tecnologia punta del sector postal ha fet que entre la plantilla encara hi hagi una cultura laboral molt basada en el factor humà.

Així doncs, quan alguns usuaris els posen a prova solen resoldre la situació d'una manera satisfactòria. El darrer cas ha estat el de David Curran, un dublinès amb una llarga trajectòria reptant An Post a entregar sobres, uns reptes que mostra al seu blog, que va enviar un sobre de la mida DIN A4 al far Hook de Wexford sense adreça, només amb un mapa del punt concret on s'havia d'entregar i on hi havia dibuixat un far amb la inscripció “Aquí, si us plau”.

La directora del far, Ann Waters, va lloar la destresa del carter a l'hora d'interpretar el mapa i també la rapidesa, atès que el sobre va ser entregat només un dia després que Curran l'hagués enviat. La correspondència, que va generar molta expectació i intriga als receptors, era una carta de Curran explicant que havia visitat el far feia poc i que li havia agradat molt. Evidentment, a fi de saber si An Post havia superat el repte, Curran va donar-los el seu compte a Twitter per confirmar la recepció.

Per la seva banda, el carter, John Whelan, amb 20 anys de servei, va explicar que era la primera vegada que veia un mapa al sobre però que no havia estat gaire difícil perquè no hi ha gaires fars com el de Hook, amb unes particulars franges blanques i negres. De fet, segons Whelan, va ser més fàcil que no pas algunes cartes amb adreces on hi manca molta informació o en què hi ha dades contradictòries.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2e2SiSB

Foto original

Torna a dalt