Els set herois dels Fets de Pasqua tornen a Ballymun

Els set herois dels Fets de Pasqua tornen a Ballymun La torre Joseph Plunkett abans de ser enderrocada / Foto: Liffey

L'ambiciós pla de regeneració dut a terme al barri dublinès de Ballymun des de final dels anys noranta fins ara fa un any va acabar amb el nyap urbanístic més important de la història d'Irlanda i ha consistit principalment en enderrocar els horrorosos blocs de pisos que van dominar l'skyline del barri durant més de quaranta anys així com construir equipaments socials al voltant de Ballymun Plaza.

Hi destacaven les set torres de quinze pisos, conegudes com “The Towers”, que van rebre el nom dels set herois dels Fets de Pasqua; la darrera a caure, l'octubre de l'any passat, va ser la dedicada a Joseph Plunkett (foto). Les altres duien el nom de Patrick Pearse, la primera en ser enderrocada l'any 2004, Thomas MacDonagh, Eamonn Ceannt, James Connolly, Sean MacDermot i Thomas Clarke

Tanmateix, els herois tornaran al barri amb tots els honors a partir de demà divendres a les cinc de la tarda quan, aprofitant l'encesa de l'enllumenat nadalenc, l'alcalde Brendan Carr descobreixi una placa a la Ballymun Plaza, el centre neuràlgic del nou Ballymun, dedicada a ells. La plaça canviarà de nom i a partir d'ara es dirà Cearnóg an tSeachtar Laoch (Plaça dels Set Herois).

Noeleen Reilly, regidora municipal del Sinn Féin, ha mostrat la seva satisfacció per la reparació del greuge sofert pels herois després que l'enderroc de les torres els hagués esborrat del mapa sense que se'ls hagués dedicat cap carrer o avinguda per tal de compensar. De tota manera, no havien desaparegut del tot perquè un centre d'ensenyament de la zona es diu Scoil an tSeachtar Laoch (Escola dels Set Herois).

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2gK575k

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt