Feminització a Dublin Bus amb cinc noves conductores

Feminització a Dublin Bus amb cinc noves conductores Un autobús a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Malgrat ser una feina en què tradicionalment hi hagut una majoria aclaparadora d'homes, Dublin Bus continua amb el seu objectiu de feminitzar-se una mica i ara ha afegit cinc dones a la part de la plantilla que treballa conduint els icònics autobusos de dos pisos (double deckers), uns vehicles que fan moure la capital irlandesa transportant el 81% de la gent que va al centre de la ciutat en transport públic.

Amb les cinc noves incorporacions, la primera vegada que hi ha ple de graduades, Dublin Bus ja compta amb 84 conductores, un 3,3% de tots els que seuen darrere del volant, i preveu que a final del 2017 ja en siguin 125, un 5%. Segons els estudis de la companyia, les dones tenen menys accidents que els homes i generen un nivell de satisfacció més alt a la clientela, sobretot perquè acostumen a ser més amables que molts dels seus homòlegs masculins.

Segons explica Ray Coyne, director general de Dublin Bus, del 2008 fins al 2014, arran de la crisi i de les retallades, no van contractar personal nou però des de fa més de dos anys han tornat els processos de selecció, que han tingut un èmfasi especial a atraure dones.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2gwe8Ot

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt