De l'estricta llei urbanística no se'n salva ni en Trump

De l'estricta llei urbanística no se'n salva ni en Trump El camp de golf de Doonbeg / Foto: Trump International via FB

El Trump Doonbeg Golf Resort, situat al comtat de Clare i propietat del president electe dels Estats Units, ha retirat la sol·licitud de permís d'obres per a construir una gran barrera de roques que haurien de protegir dels embats de les tempestes tres forats del camp de golf del complex, més concretament l'1, el 9 i el 18.

El motiu de la retirada és que la barrera marina havia de fer 2,8 km de llargada, vint metres d'altura i requeria 200.000 tones de roca, unes xifres que havien rebut 30 al·legacions de diversos grups i entitats com An Taisce, ecologistes, surfistes i residents de la zona, i que haurien pogut allargar tot el procés d'obtenció del permís entre tres i quatre anys.

De tota manera, els responsables del resort creuen que els tres forats s'han de protegir com sigui i ara presentaran una nova sol·licitud, això sí, molt més modesta que el projecte faraònic original. En aquest sentit, la barrera tindria 900 metres, 650 protegint el flanc sud de la platja i 250 el flanc nord, i també es construirien petites pantalles de protecció al llindar del camp de golf.

A més, en la nova proposta la barrera marina no es veuria perquè amb només quatre metres d'altura no sobresortiria de l'aigua. També es reduiria la quantitat de roca utilitzada a un 20% de la primera proposta, només utilitzant 40.000 tones, així com el temps d'execució dels treballs, que passaria de vuit mesos a dotze setmanes.

En la seva sol·licitud i a fi de guanyar adeptes entre els més escèptics, el resort assegura que la barrera no només és necessària per a protegir el camp de golf sinó també la línia de la costa, que requereix una acció immediata arran de l'erosió patida per les nombroses tempestes que han afectat la zona durant els darrers hiverns, a destacar les del 2014, que van deixar fora de servei cinc forats.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2hjrktW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt