Protesta òmnibus: totes les causes es troben a Dublin

Protesta òmnibus: totes les causes es troben a Dublin El taüt dels antidesnonament / Foto: Liffey

Arran de les grans mobilitzacions contra el rebut de l'aigua que han tingut lloc durant els darrers anys i que finalment han donat el seu fruit, puix que de moment el govern l'ha abolit, molts ciutadans irlandesos han deixat de protestar des del sofà de casa via xarxes socials utilitzant un smartphone de darrera generació i han decidit de baixar al carrer a fer sentir la seva veu.

Ara sembla que això s’ha contagiat cap a altres col·lectius, com així es va poder veure ahir a la tarda al centre de Dublin amb una manifestació òmnibus, és a dir, que hi havia una gran multitud de gent de diferent pelatge arribats d'arreu d'Irlanda amb un ampli ventall de motius per protestar o causes per defensar. A més, el fet que fos pel centre de la ciutat, a la zona dels molls i de Dame Street (Dublin 2), els va donar molta visibilitat. Es va tallar el trànsit però la bona gestió de la Garda en va disminuir les molèsties.

Obria la comitiva un grup que demanava la fi dels desnonaments i la implementació de mesures que prohibeixin als bancs de dur-los a terme, tot denunciant la gran quantitat de persones que s'han suïcidat després de perdre la casa; destacava un vistós taüt amb flors que titllava els banquers de cobradors de la mort i que era transportat a espatlles dels participants a l'estil enterrament.

També hi havia els que, per enèsima vegada, protestaven contra el rebut de l'aigua, malgrat haver estat abolit, els que volien una Irlanda unida de 32 comtats, els que demanaven al govern que pagués el tractament de l'Orkambi, un medicament per a la fibrosi cística, els que demanaven reobrir el cas de la desaparició d'una nena al Nord ara fa molts anys, etc.

En definitiva, que molts grupuscles amb pocs simpatitzants van aprofitar l'ocasió per a fer-se veure i amortitzar la pancarta; l'acte va acabar amb uns parlaments davant la seu del Banc Central a Dame Street que, d'altra banda, ha estat venuda a uns inversors privats després que el regulador financer hagi començat la seva mudança cap als Docklands.  

URL curta: bit.ly/2jE76K4

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt