El barri de Finglas encongirà la seva gran església

El barri de Finglas encongirà la seva gran església L'Església de l'Anunciació a Finglas, Dublin 11 / Foto: Google Street View

Després de cinquanta anys essent una de les icones del barri de Finglas (Dublin 11) l'Església de l'Anunciació anirà a terra i al seu lloc se n'hi construirà una de molt més petita, amb una capacitat per a 350 persones, més adient per als temps que corren en què el nombre de parroquians que van a missa s'ha reduït notablement i és que en el moment de més esplendor del recinte sagrat, durant els anys setanta i vuitanta, hi anaven uns 3.000 feligresos.

A banda de la poca gent que hi va també hi ha els problemes estructurals de l'edifici, com les goteres, i l'alt cost que suposa escalfar un espai tan gran, sobretot a l'hivern. La decisió d'enderrocar l'església i de construir-ne una de nova es va prendre durant una reunió del Consell Pastoral de la parròquia, que ha rebut el vistiplau de l'Arxidiòcesi i l'acceptació dels veïns.

De moment el projecte està en fase de sol·licitud de permís d'obres i a banda d'una església més petita també s'ha previst de construir-hi instal·lacions accessòries com sales de reunió, oficines i cantina. A l'espai sobrer s'hi construirà habitatge social, una necessitat evident per a un barri com Finglas, un dels que té més problemes econòmics i socials de la capital irlandesa.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2ldu0rW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt