Les escoles encara demanen la prova del bateig

Les escoles encara demanen la prova del bateig Escola d'Educate Together en construcció a Glasnevin, Dublin 9 / Foto: Liffey

Malgrat les bones intencions del govern amb plans de traspàs d'escoles religioses cap a col·lectius laics el monopoli de l'Església Catòlica al sistema d'ensenyament irlandès roman inalterable i grups com els de l'Educate Together han de fer mans i mànigues per a obrir noves escoles. A més, en alguns centres d'ensenyament els requisits d'admissió per a nous alumnes continuen incloent la prova del bateig, és a dir, que per tal d'optar a una plaça s'ha de demostrar que el candidat a alumne està batejat.

Això és el que revela una enquesta duta a terme per l'Associació Catòlica d'Escoles Primàries (CPSMA) que s'ha presentat a la comissió parlamentària que estudia tot el tema de les admissions; el formulari es va enviar a 456 escoles del Gran Dublin i un 70% van respondre'l. Disset escoles van reconèixer que no havien acceptat sol·licituds de plaça perquè l'infant no estava batejat, essent 96 el nombre total de candidats rebutjats per aquest motiu.

La CPSMA ha assegurat que aquestes dades no reflecteixen correctament la realitat i que el problema principal és la manca de places disponibles més que no pas el certificat de bateig, fins al punt que hi ha molts infants batejats que també es queden sense plaça. En total 7.750 sol·licituds no van acabar en matriculació, essent una de les raons més habituals el fet que hi ha pares que fan sol·licituds múltiples per tal d'assegurar-se una plaça en algun lloc.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2kKN03G

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt