Després de 400 anys el Trinity farà dos exàmens a l’any

Després de 400 anys el Trinity farà dos exàmens a l’any Entrada principal del Trinity College / Foto: Liffey

A partir del curs 2018-2019 els estudiants del Trinity College faran els exàmens per semestres, trencant d'aquesta manera amb una tradició de 400 anys però adaptant-se al que avui dia es fa a la majoria d'universitats d'Europa i dels Estats Units; de tota manera, en alguns referents del món acadèmic, com Oxford i Cambridge, hi continua sent habitual de fer només un examen.

La decisió del claustre s’ha pres per majoria, amb un 60% a favor i malgrat haver comptat totes les abstencions com a vot contrari, però com sempre, sobretot amb un canvi tan radical que altera una tradició de quatre segles, han aparegut els defensors i els detractors, cada grup amb els seus motius.

A favor hi ha els estudiants que, en un 90% segons una enquesta del sindicat estudiantil del Trinity, ho tindran més fàcil perquè fent dos exàmens es trauran la pressió que han tingut fins ara, en què s'ho jugaven tot a una carta a final de curs. Per l'altra banda, la dels detractors, hi ha part del professorat, que es queixa que ara haurà de corregir dos exàmens i no podrà destinar tant de temps a recerca.

De tota manera també hi ha professors que s'hi han mostrat a favor assegurant que hi haurà més feedback sobre què es fa bé i què es fa malament amb detecció d'errors abans que no sigui massa tard, a banda que s'acabarà amb la “síndrome de la Selectivitat”, és a dir, obsessionar-se en un únic examen. També farà augmentar l'atractiu del Trinity entre els estudiants estrangers, més interessats en estades curtes.

La mesura s'emmarca dins del projecte Trinity Education, que té l'objectiu de flexibilitzar les opcions a l'hora de triar les assignatures, amb més varietat, i de fer un seguiment més continu de l'evolució dels alumnes.  

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2mnXCTl

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt