Només un terç dels “dumpers” paga les multes

Només un terç dels “dumpers” paga les multes Rètol advertint els "dumpers" / Foto: Liffey

Veient com s'agreujava el problema del “dumping”, pràctica que consisteix a deixar la bossa de les escombraries al carrer sense pagar cap operador privat de recollida, l'ajuntament de Dublin va començar a posar una mica d'ordre intensificant la persecució dels veïns més bruts, que en principi no són gaire nombrosos però sí molt actius. Una de les mesures més dràstiques va ser anar a les zones més conflictives i verificar, porta a porta, que s'havia contractat un operador privat.

De tota manera sembla que les multes imposades als infractors no han tingut cap efecte dissuasiu. Aquesta és la conclusió a la qual s'arriba amb les dades de l'ajuntament a la mà, que revelen que només s'ha pagat un terç de les 6.259 multes emeses entre el 2013 i el 2015; més en detall, 2.042 multes van pagar-se, 1.913 van ser apel·lades pels acusats, 665 de les quals exitosament, i de les 1.741 persones que van anar a judici 173 van ser condemnades.

De moment la broma continua sortint-li molt cara a l'ajuntament, que es gasta uns 650.000 euros anuals de mitjana recollint la brossa il·legal i és que els operadors privats només recullen les bosses dels seus clients que estan al corrent de pagament.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2l6Jca7

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt