Als qui van pagar l’aigua els podrien tornar els diners

Als qui van pagar l’aigua els podrien tornar els diners Seu d'Irish Water a Dublin / Foto: Liffey

Una de les condicions del Fianna Fáil per no entorpir en la formació d'un nou govern per part del Fine Gael va ser l'eliminació del rebut de l'aigua, que havia estat implementat pel govern seguint les directrius de la troica quan Irlanda va haver de rebre ajuda financera internacional a fi d'evitar la fallida.

En principi més que una eliminació va ser una suspensió temporal a veure què passava en el futur però, de moment, sembla que el rebut de l'aigua trigarà un temps a arribar, sobretot ara que hi ha recuperació econòmica i que les finances estatals no estan tan malament. 

Ara, però, el problema és decidir què passa amb la gent que va pagar el rebut i una comissió parlamentària que ha estudiat el tema recomanarà que es tornin els diners als qui van pagar, això sí, descomptant el subsidi de 100 euros que es va pagar a tot aquell que el va sol·licitar, fins i tot als que no havien pagat res. En cas de retornar els diners, descomptant el subsidi, l'Estat hauria de pagar uns 100 milions d'euros.

URL curta: bit.ly/2lQU7HO

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt