Desfilada de Sant Patrici pel centre de Dublin

Desfilada de Sant Patrici pel centre de Dublin Banda de música desfilant per O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Com cada 17 de març, dia de Sant Patrici, els carrers de tota l'illa s'han omplert de gent que ha volgut presenciar in situ les múltiples desfilades que es fan arreu per celebrar el dia del Sant Patró, a qui, entre altres mèrits, se li reconeix haver cristianitzat Irlanda i haver-ne fet fora totes les serps; aquest darrer mèrit és més llegenda que no pas realitat puix que a l'illa maragda no hi havia serps.

D'entre totes les desfilades destaca la que recorre el centre de Dublin i que aplega milers de persones, turistes i dublinesos, la majoria abillades amb alguna peça de color verd i amb un barret de leprechaun que dificulta la visió dels que hi ha darrere. En alguns llocs hi ha tanta gent i la visió és tan dolenta que es podria afirmar perfectament que la de Dublin és una de les desfilades en què un percentatge més alt dels assistents no veu absolutament res. De tota manera, hi ha gent que es cansa molt aviat i de mica en mica es poden avançar posicions.

La desfilada l'ha oberta Annalise Murphy, medalla de plata en vela als Jocs de Rio, seguida de l'alcalde Brendan Carr, pujat a la més que centenària carrossa municipal acompanyat per la seva família. Després hi ha hagut tot un reguitzell de grups, de tots els estils, orígens i formats que han ballat, cantat o arrossegat algun ninot gegant, uns amb més gràcia que d'altres.

Tanmateix, com sempre, el millor han estat les bandes de música, la majoria provinents de diverses universitats nord-americanes, però també de locals, com la Banda de Música d'Artane (Dublin 5) que, amb la seva icònica indumentària de color blau, hi participa cada any, o de bandes europees, com enguany una originària d'Alemanya i una altra de Suïssa. Totes han animat una mica els assistents en un dia força rúfol amb ruixats intermitents i en què els 8 o 9 graus de temperatura han estat rebaixats en sensació pel vent.

GALERIA DE FOTOS a sota

URL curta: bit.ly/2mCW9ZN

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt