Waterford canvia 46 km de via fèrria per via verda

Un pont de la via verda / Foto: Waterford Greenway via Twitter Un pont de la via verda / Foto: Waterford Greenway via Twitter

Ahir va entrar en servei la Waterford Greenway que, amb una longitud total de 46 quilòmetres, és la ruta verda més llarga d'Irlanda, anant des de Waterford fins a Dungarvan. El projecte ha costat uns 15 milions d'euros i s'ha aprofitat el traçat del Great Southern and Western Railway, una línia de ferrocarril que va tancar fa molts anys víctima de l'auge descontrolat del cotxe.

La cerimònia d'inauguració amb les autoritats va tenir lloc a l'antiga estació de Kilmacthomas, a mig camí entre els dos extrems, però es van organitzar tot tipus d'activitats a diversos punts del recorregut, amb la participació d'unes 10.000 persones, la majoria famílies amb nens molt conscienciades amb el medi ambient.

S'espera que la via suposi un revulsiu econòmic per a la zona i és que, a banda d'un paisatge espectacular que combina mar i muntanya, la moderna adequació del traçat amb tot tipus de serveis haurien de fer que l'experiència dels usuaris, tant els que van a peu com els que van sobre rodes, sigui molt positiva. En definitiva, tot un exemple de turisme sostenible que, de ben segur, seguiran altres antigues línies fèrries en desús. 

Foto original

Media

Torna a dalt