Els Cavallers del Jedi entren amb força al Cens 2016

Els Cavallers del Jedi entren amb força al Cens 2016 Pàgina del formulari del Cens 2011 on es demana la religió / Foto: Liffey

El dia 24 d'abril farà un any de la Nit del Cens, moment que va quedar reflectit als formularis enviats a tots els habitatges de la República i on s'havia de respondre unes quantes preguntes amb l'objectiu de fer una radiografia de la societat irlandesa. De fa unes setmanes que l'Oficina Central d'Estadística (CSO) ha començat a desgranar dades globals; les dades privades seran publicades amb nom i cognoms i tots els ets i uts d'aquí a 99 anys.

La darrera entrega de la CSO fa referència a la creença religiosa dels irlandesos i il·lustra molt bé que durant els darrers anys al país hi han arribat centenars de milers de nouvinguts de cultures i religions molt diverses. Així doncs, les dades del cens revelen que, a banda dels ateus, hi ha persones de més de 50 religions oficials diferents. Una religió es considera oficial quan té un mínim de 30 seguidors.

Tot i que el catolicisme continua dominant clarament la classificació, amb 3,7 milions de persones d'una població total de 4,7 milions declarant-se catòlics, cada vegada són més els irlandesos que abracen altres religions, algunes d'elles d'allò més exòtiques.

En aquest sentit, destaquen els Cavallers del Jedi, que van aparèixer testimonialment per primera vegada al Cens 2011 però que al 2016 ja eren 2.050, 1.722 homes i 328 dones. Podria ser que la filmació de part de la pel·lícula “El Darrer Jedi” a la inhòspita illa d'Skellig Michael (Comtat de Kerry) hagi fet que dos milers d'irlandesos s'hagin unit a la crida de la Força i hagin esdevingut guardians de la pau i la justícia a l'univers.

També hi ha 92 pastafarians, 74 homes i 18 dones, que és el nom que reben els seguidors de l'Església del Monstre Espagueti Volador, no reconeguda en molts països i immersa en una batalla legal en d'altres que, entre altres coses, consisteix en dur un col·lador xinès al cap.

Altres religions no gaire ortodoxes però conegudes són el Satanisme, amb 78 seguidors, 70 homes i 8 dones; el moviment Espiritualista, que data de l'època victoriana i que encara sobreviu còmodament a la gens victoriana Irlanda amb 2.922 adeptes, 972 homes i 1.950 dones; els Pagans amb creences de l'Edat de Pedra amb 2.645, 1.209 homes i 1.436 dones; els Rastafaris amb 114, 91 homes i 23 dones, i els populars Hare Krishna amb 87, 53 homes i 34 dones.  

Font: Herald

Torna a dalt