La rehabilitació de Moore Street apunta a nyap

La rehabilitació de Moore Street apunta a nyap El resultat de la restauració dels números 14-17 de Moore Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El llarg i polènic serial al voltant de la rehabilitació dels edificis situats entre els números 14 i 17 de Moore Street (Dublin 1), considerats d'un gran valor històric en haver estat el lloc de la darrera reunió dels rebels durant els Fets de Pasqua del 1916, continua generant polèmica i és que, segons el col·lectiu de defensa de Moore Street, els treballs que s'hi han fet apunten a nyap.

En aquest sentit, Peter Pearson Evans, un expert en conservació arquitectònica, ha mostrat la seva total decepció pel que ha vist un cop s'ha retirat la lona que ha cobert els immobles durant els treballs de restauració. Segons Pearson, a la part superior de la façana alguns maons s'han posat del revés i la seva tonalitat més blanquinosa fa que es vegi clarament que allò és un afegit destraler. També es queixa que les teulades no respecten la fesomia de l'entorn.

Per la seva banda, el departament d'Arts i Patrimoni ha emès un comunicat explicant que els treballs han entrat a la recta final i que s'han limitat a posar una nova teulada, a estabilitzar l'estructura i a rehabilitar l'exterior; tot realitzat amb els estàndards de qualitat més alts a fi de protegir el conjunt per sempre més. S'espera que properament s'hi construeixi un un centre on s'expliqui tot el que hi va passar a final d'abril del 1916. 

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2qk9CYH

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt