Església, oficina de turisme i ara mercat de menjar
Al centre de Dublin hi ha uns quants temples religiosos, majoritàriament antigues esglésies de la Church of Ireland (branca irlandesa de l'Església Anglicana), que van ser desamortitzades fa uns anys causa de la baixa assistència de feligresos, bona part dels quals van anar a viure a zones més acomodades de la ciutat, fora del centre. El seu nou ús ha estat ben divers i entre altres coses els llocs sagrats han esdevingut botigues, pubs, restaurants, cibercafès, albergs, habitatges particulars, oficines o vivers d'empreses.
En el cas de la Saint Andrew's Church, situada a Suffolk Street (Dublin 2) i que va ser desamortitzada l'any 1993 quan només tenia dos parroquians censats, va passar a ser una oficina de turisme, tot i que al final la cosa no va rutllar prou bé i va haver de tancar. Curiosament, ara, just al davant hi ha l'estàtua de Molly Malone, que atrau una munió de turistes i que hi és de manera temporal durant els treballs de construcció del Luas Cross City.
El recinte ha tingut uns quants pretendents, inclosos, segons diuen, els U2, però ha estat l'empresari Michael Wright, propietari d'alguns locals de lleure al nord de Dublin, qui ha sol·licitat permís per a muntar-hi un mercat de menjar i begudes a l'estil de l'Ostermalm d'Estocolm o el Foodhallen d'Amsterdam. A banda de l'aspecte comercial també n'hi hauria un de social, amb actuacions musicals, tallers de cuina i un auditori multimèdia.
Wright té previst d'invertir-hi tres milions d'euros i crear 120 llocs de treball, per la qual cosa alguns regidors municipals ho han trobat molt interessant; en cas que tot vagi bé, la data d'obertura seria al juny del 2018.
Font: Herald
URL curta: bit.ly/2pLvoVy