El College Green del futur serà només per a vianants

El College Green del futur serà només per a vianants El College Green del futur / Foto: Dublin City Council

L'ajuntament de Dublin va presentar ahir el projecte per a convertir College Green (Dublin 2) en una plaça de 7.500 metres quadrats on hi haurà carril bici, fonts, bancs i arbres, és a dir, res a veure amb el que hi ha ara, que és trànsit i més trànsit atès que els carrers que hi van a parar, com Westmoreland o Dame, són les principals artèries viàries del centre de la capital. Curiosament i malgrat l'asfalt, l'indret ha conservat el nom de Green i és que antigament, on ara hi ha cotxes i quitrà abans era tot gespa.

Segons els arquitectes guanyadors del concurs de disseny, Edward Jones i Paul Keogh, el seu projecte pretén retornar aquest espai a la gent, transformant-lo en una gran sala d'estar per a gaudi de dublinesos i visitants. També hauria d'esdevenir l'escenari d'actes multitudinaris, amb una capacitat per a 15.000 persones, com ja va passar l'any 2011 amb la històrica visita de Barack Obama; en aquella ocasió es va tallar el trànsit.

Ara, el projecte, que té un cost aproximat de deu milions d'euros, serà enviat a An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, que hi haurà de donar el vistiplau, o no. La Cambra de Comerç de Dublin ja ha mostrat la seva preocupació perquè creu que l'expulsió del cotxe privat de la zona farà disminuir l'afluència de clientela a les botigues del centre. En cas de rebre el llum verd les obres podrien començar al gener i durarien uns 18 mesos.

Font: RTÉ

URL curta: bit.ly/2qjLiJV

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt