Mespil Road és el nou punt calent del cep a Dublin

Mespil Road és el nou punt calent del cep a Dublin Un cotxe amb un cep / Foto: Liffey

Els automobilistes de Dublin, sobretot els que van al centre, tenen un gran amic, el cep (clamp), que de tant en tant es troben adossat a la roda del cotxe en cas que hagin aparcat en un lloc prohibit o no hagin pagat en una zona blava. Per alliberar-lo s'ha de pagar 80 euros al comptat; l'import no ha variat des de la introducció del sistema l'any 1998 i això fa que els ingressos no cobreixin les despeses.

Com en moltes coses a la vida, en el món del cep hi ha modes amb relació als carrers més productius, que solen ser els més cèntrics, atès que hi ha menys llocs disponibles i perquè la majoria són de pagament, dos factors que augmenten la probabilitat d'aparcar malament o de no pagar. En total, l'any passat es van posar 56.172 ceps i es va recaptar al voltant de 4,2 milions d'euros, incloses les devolucions i condonacions.

Les dades de l'ajuntament revelen que la via amb més cotxes immobilitzats durant el 2016 va ser Mespil Road (Dublin 2), amb 927 clamps i 74.160 euros de recaptació, seguida de Waterloo Road, a la mateixa zona, amb 858 i 68.640 euros, fet que confirma que aquell és el punt més calent. La tercera posició va ser per a Gardiner Street Lower (Dublin 1), on hi ha molts hostals amb turistes desconeixedors del tema, amb 725 i 58.000 euros; la quarta va ser Merrion Square West (Dublin 2), que havia estat líder en anys anteriors i que perd pistonada amb 692 i 55.360 euros.

Segons una portaveu municipal, els beneficis generats per la gestió de l'aparcament al carrer, un cop descomptat el dèficit del cep, són destinats íntegrament a despeses relacionades amb el trànsit, com bandes rugoses, pintura groga a les cruïlles i places d'aparcament per a discapacitats.

El cep sempre ha generat molt de debat i té els seus defensors i detractors; hi ha qui proposa augmentar l'import a 160 euros per als reincidents, que n'hi ha uns quants, i n'hi ha que proposen de fer-lo més just i raonable, aplicant un criteri més flexible segons les circumstàncies de la situació.

Font: Irish Times

URL curta: bit.ly/2rsFhqT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt