Darth Vader dispara les visites a Skellig Michael

Darth Vader dispara les visites a Skellig Michael L'illa d'Skellig Michael / Foto: Wikipedia

Ja se sap que el cinema és un aparador molt important i qualsevol paisatge de gran bellesa que apareix en una superproducció de Hollywood rep una allau de visitants un cop estrenada la pel·lícula; si a més es tracta d'una saga amb milions de fans, com la Guerra de les Galàxies, la cosa es descontrola de mala manera. És el cas d'Skellig Michael, un illot deshabitat situat a uns 12 km de la costa de Kerry que l'any 2015 va rebre la visita de Darth Vader i companyia.

Així doncs, no és gens estrany que el nombre de visitants a l'illot s'hagi disparat malgrat la difícultat d'accés, l'orografia del terreny i una meteorologia força adversa, tres factors que no van ser cap impediment per a les 14.678 persones que durant l'any passat, de maig a octubre, van embarcar-se amb algun dels operadors privats que fan el trajecte des de la costa de Kerry. L'any 2015 n'havien estat 12.560.

Aquest nivell de visites supera amb escreix els 11.100 que el pla director per al període 2008-2018 de l'Oficina d'Obres Públiques (OPW), aprovat per la UNESCO, que la va declarar Patrimoni de la Humanitat l'any 1996, considera raonable per mantenir la sostenibilitat de l'illot, que atrau una gran quantitat d'aus. De tota manera l'OPW considera que l'any 2016 va ser excepcional, per la gran quantitat de dies amb bon temps que hi va haver, i que els 11.100 visitants tampoc s'haurien de considerar com un límit absolut.

Una de les opcions proposades pels operadors és d'allargar la temporada de visites i és que des del rodatge de la Guerra de les Galàxies, la demanda, sobretot de turistes nord-americans, ha augmentat espectacularment; així es podria absorbir aquest augment i no hi hauria tanta concentració de gent anant amunt i avall.

Font: Irish Examiner

URL curta: bit.ly/2rU1kd4

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt