Protesta contra els que aparquen al carril bici

Protesta contra els que aparquen al carril bici Carril bici segregat a Guild Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ahir al matí un grup de ciclistes pertanyents al col·lectiu I Bike Dublin van protegir amb escuts humans dos carrils bici del centre de la capital irlandesa en un acte que tenia l'objectiu de denunciar els conductors de vehicles que es pensen que poden aparcar alegrement al carril bici, una pràctica que molesta de mala manera els qui es desplacen pedalant sobre dues rodes, a banda de suposar un perill pel fet d'haver d’envair el carril dels cotxes.

La protesta va tenir lloc a Saint Andrew's Street i a Westland Row (ambdós a Dublin 2) i va consistir a posar-se sobre la línia que separa el carril bici del carril de vehicles a motor, això sí, abillats amb armilles reflectants a fi de ser ben visibles i evitar accidents. Aquestes dues localitzacions no van ser triades a l'atzar i és que són zones amb molt de comerç, un fet que implica molta càrrega i descàrrega amb furgonetes aparcant al carril bici per tal de no interrompre el trànsit.

Malgrat que durant els darrers anys Dublin ha implementat molts carrils bici, encara manca molta feina a fer, sobretot a l'hora de conscienciar els automobilistes a respectar l'espai reservat als ciclistes. Com que això sembla que no acaba d'arribar, ara s'ha començat a estudiar la possibilitat de segregar totalment els carrils amb una filera de cotxes aparcats entremig.

Font: Irish Examiner 

URL curta: bit.ly/2sOrBYg

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt