Després de 8 anys en desús 28 vagons tornaran a la via

Després de 8 anys en desús 28 vagons tornaran a la via Un tren de la classe 2701, semblant a la 2700 / Foto: Wikipedia

Amb la disminució del nombre de passatgers durant la passada crisi econòmica a Iarnród Éireann li sobraven vagons per totes bandes, per la qual cosa va haver de deixar fora de servei part de la seva flota. Ara, amb la recuperació de la demanda, que va ser de 42,8 milions de passatgers l'any passat i amb una previsió de 45,5 milions per a enguany, l'empresa estatal de ferrocarril ha decidit de recuperar 28 vagons que han romàs a cotxera durant uns vuit anys.

Aquests vagons, coneguts com a Classe 2700, van entrar en servei l'any 1998, és a dir que, tenint en compte que es tracta de material ferroviari, no són gaire vells, però la llarga temporada en desús esperant una nova oportunitat els ha passat factura i s'hi haurà de fer una bona repassada abans de posar-los en funcionament.

Iarnród Éireann ha publicat les bases del concurs per a les empreses interessades a tornar-los la glòria d'antany i entre altres treballs s'inclou el manteniment del sistema elèctric, la mecànica, canviar els seients i assegurar-se que l'estructura està bé.

La seva entrada en servei es farà esglaonadament entre l'any vinent i el 2019 i operaran principalment a la zona de Limerick, deixant disponibles altres combois que s'enviaran cap al servei de rodalia de Dublin així com alguns trajectes de mitja distància. El vagons van de dos en dos i es poden combinar a fi de muntar trens amb la llargada que convingui.   

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2uExmcE

Foto original 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt