Anàlisi de risc per als carrers més concorreguts

Anàlisi de risc per als carrers més concorreguts El comercialíssim Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Amb els atacs terroristes que han tingut lloc durant els darrers anys a diverses ciutats europees, amb el denominador comú de fer servir vehicles com camions o furgonetes per atropellar el màxim nombre de persones aplegades en llocs molt concorreguts, moltes ciutats han començat a dur a terme una anàlisi el risc dels seus carrers i places, sobretot en els que s'hi congrega més gent.

En el cas de Dublin, l'ajuntament ha reconegut que, conjuntament amb la Garda, ha endegat un estudi de risc per a carrers com Grafton o Henry, els dos eixos comercials més importants de la ciutat i que són d'ús exclusiu per a vianants, a excepció del període matinal de càrrega i descàrrega. L'estudi haurà de determinar les mesures més adients per tal de prevenir un atac semblant al de Barcelona de dijous passat.

De tota manera, Ciarán Cuffe, regidor municipal dels Verds i president del Comitè de Polítiques Estratègiques de Transport a l'ajuntament, ha afirmat que les pilones (bollards) o qualsevol barrera física no són una solució perquè seria molt difícil de trobar el límit a l'hora d'instal·lar-les; en aquest sentit, Cuffe alerta que es començaria pels carrers Grafton i Henry i a partir d'allà es podria acabar posant barreres arreu. El regidor ecologista creu que la millor inversió és destinar diners a integrar la gent que arriba a Irlanda.

Per la seva banda, un portaveu de la Garda ha dit que un atac d'aquestes característiques a Irlanda és possible però no probable i que el nivell d'alerta roman inalterat, tot i que en revisió constant. El portaveu ha volgut deixar clar que la seguretat dels ciutadans és la seva prioritat número 1 i els demana d'estar alerta i de comunicar a la Garda qualsevol activitat que considerin sospitosa.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2vZptPK

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt