Volen alleujar la restricció d’altura dels edificis

Volen alleujar la restricció d’altura dels edificis El Liberty Hall, l'edifici més alt del centre de Dublin / Foto: Liffey

Amb la crisi immobiliària que viu Irlanda, reflectida amb l'augment dels sense sostre i el preu dels habitatges pujant de mala manera, una de les solucions al problema seria alleujar la restricció d'altura que hi ha vigent actualment. Una altra mesura que milloraria la situació seria construir blocs d'apartaments en lloc de les tradicionals cases unifamiliars amb jardí, que són el somni de la majoria d'irlandesos, molt amants de viure a prop de terra.

En aquest sentit, el ministre d'Habitatge, Eoghan Murphy, durant la conferència anual de l'Institut Irlandès d'Urbanisme, va afirmar que la restricció d'altura no té cap sentit però que tampoc havia de ser una barra lliure. L'objectiu hauria de ser que hi hagués una densitat de població sostenible, sobretot a les zones més cèntriques.

Murphy va fer una crida a oblidar-se de la idea que durant tota la vida s'havia de viure en una casa familiar de tres habitacions i va proposar de construir més apartaments d'una habitació i estudis per tal d'adaptar-se a les necessitats de la societat actual, fent referència a la gent que viu sola, tant els joves com els avis.

Una altra restricció que s'intentarà alleujar és l'obligació de construir un mínim de places d'aparcament en funció del nombre d'apartaments que tingui un bloc, fins i tot acceptant que no hi hagi aparcament; aquesta mesura reduiria el nombre de cotxes i és per això que hauria d'anar acompanyada d'un augment en l'oferta de transport públic.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2y25dR9

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt