Ni els dublinesos saben moure’s per la ciutat

Ni els dublinesos saben moure’s per la ciutat Rètols amb informació turística / Foto: Liffey

Segons Mark Rowlette, de l'ens públic de promoció turística Fáilte Ireland, els dublinesos no saben moure's per la ciutat en transport públic quan han de fer un trajecte nou i si als habitants de la capital els passa això, Rowlette es pregunta com s'ho fan els turistes, que no coneixen la ciutat, amb l'agreujant que en molts casos el nom oficial no coincideix amb el popular, que força sovint agafa el nom d'un pub de la zona, com és el cas del Doyle's corner de Phibsboro (Dublin 7).

Així doncs, Fáilte Ireland ha començat a treballar amb la National Transport Authority i les quatre administracions locals del comtat de Dublin per tal de proveir d'informació útil als turistes que visiten el territori. Properament es convocarà un concurs públic per al disseny d'un sistema que podria ser una barreja de mapes, aplicacions per a mòbil amb informació detallada i un planificador de trajectes centrat en llocs turístics.

De fet, aquest planificador de trajectes ja existeix però no té present que molts turistes no coneixen els noms dels llocs on para l'autobús, el tren o el Luas. Així doncs, Rowlette suggereix de fer com a Londres, on per exemple hi ha una silueta de Sherlock Holmes a la parada de metro de Baker Street, la més propera al museu dedicat al mític investigador.

Un altre problema que Fáilte Ireland ha trobat mitjançant enquestes als turistes és la pobra senyalització als principals nusos de comunicacions. Com a exemple hi ha el d'uns xinesos que van passar vint minuts voltant per l'aeroport tot cercant el bus que els havia de dur al centre, que enlloc de Heuston Station diu que hi ha una parada de tramvia a l'exterior o que a l'estació de Bray no es diu que els trens que van cap a Howth o Malahide paren al centre de Dublin.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2h5MzgZ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt