Cara nova per al centre comercial de Phibsboro

Cara nova per al centre comercial de Phibsboro El centre comercial de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin ha donat el seu vistiplau al projecte de remodelació del centre comercial del popular barri de Phibsboro (Dublin 7), que des que va ser construït als anys seixanta del segle passat no ha canviat gens; aixö fa que es vegi un lloc totalment obsolet i vetust, sobretot l'edifici més alt del complex (foto), construït amb formigó i que si s'organitzés un concurs d'edificis lletjos tindria moltes possibilitats de guanyar.

La remodelació no se centrarà únicament en el centre comercial en si sinó que es preveuen altres actuacions com la construcció de blocs d'apartaments amb capacitat per a 341 estudiants o l'enderroc i posterior reconstrucció del Dalymount Park, el vell i atrotinat estadi de futbol que en els seus anys de glòria havia vist jugar el Brasil de Pelé; el nou estadi serà compartit per dos equips de futbol, el Bohemian FC, antic propietari del camp ara de titularitat municipal, i el Shelbourne FC, que deixarà el també vell i atrotinat Tolka Park i compartirà amb el seu rival dublinès el nou Dalymount Park.

El centre comercial va estar controlat durant molts anys per la NAMA, el banc estatal d'actius tòxics, perö l'any passat el va vendre per uns 17 milions d'euros al fons d'inversió MM Capital. L'estadi el va comprar l'ajuntament per 3,8 milions d'euros, uns ingressos que van permetre al Bohemian d'eixugar part del seu deute.

De tota manera, malgrat la inversió d'uns 50 milions d'euros i els diversos nous edificis que hi ha planificats, l'edifici de vuit plantes i 31 metres d'altura que hi ha ara romandrà dempeus, tot i que se'n millorarà l'aspecte, igual que la resta del centre comercial, amb un continu de botigues de planta baixa. Les noves edificacions, d'entre tres i set pisos, s'alçaran entre el centre comercial actual i el remodelat Dalymount Park i inclouran habitatges, oficines, botigues i restaurants.

Font: The Irish Times

URL curta: bit.ly/2hngx3U 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt