El flamant nou Luas Cross City entra en servei

El flamant nou Luas Cross City entra en servei Un comboi a O'Connell Street Upper, Dublin 1 / Foto: Liffey

Avui a les dues del migdia ha entrat en servei el Luas Cross City, l'anhelat nexe d'unió entre la línia verda i la vermella que travessa el centre de Dublin, d'aquí li ve el nom, enllaçant Saint Stephen's Green (Dublin 2), on fins ara acabava la línia verda, amb Broombridge (Dublin 15), on hi ha una estació del tren de rodalia que, evidentment, a partir de dilluns tindrà un augment considerable de passatgers.

El primer comboi que ha fet el recorregut (fotos i vídeo a sota) ha estat el que duia personal de les empreses, tant de públiques com de privades, que han participat en la construcció de la línia, principalment Transport Infrastructure Ireland, Sisk Steconfer Joint Venture, Efacec i Transdev; aquesta darrera, que ja ha operat les dues línies existents fins ara, també es farà càrrec del nou tram. 

La inauguració de la nova línia ha anat a càrrec del Taoiseach Leo Varadkar, que ha fet un discurs dins del GPO agraint a tots els que han fet possible el Luas Cross City i que després, juntament amb la premsa i les autoritats, inclòs el Lord Mayor Micheál MacDonncha, ha agafat un tramvia fins a Broombridge, on ha estat rebut pels que havien anat en el primer comboi. Allà s'ha fet unes fotos i ha marxat amb cotxe.

I a les dues del migdia ha estat el torn dels ciutadans, que han vist encuriosits els combois circulant per uns carrers que no veien passar un tramvia, a excepció dels que han circulat durant el període de proves, des de feia més de setanta anys. I el dilluns hi haurà la prova de foc amb el trànsit d'un dia feiner, amb especial atenció a les cruïlles, on se li haurà de donar preferència a fi de no blocar el pas, i a colls d'ampolla com College Green o Nassau Street.

GALERIA DE FOTOS a sota

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt