Puja el nombre de ferits en intentar tallar un alvocat

Puja el nombre de ferits en intentar tallar un alvocat Uns alvocats / Foto: Liffey

Si hi ha una fruita que darrerament ha triomfat entre els consumidors irlandesos aquesta és l'alvocat, un fet que, juntament amb la disminució de la producció, ha provocat que el seu preu s'hagi doblat en no gaire temps. Així doncs, hi ha qui ho considera un luxe, sobretot entre la comunitat estudiantil, que sol tenir un pressupost més ajustat i que havia fet de l'alvocat una icona de la seva activitat culinària.

De tota manera, l'augment de preu no és l'únic problema associat amb aquesta fruita provinent majoritàriament de Mèxic, el Perú i Califòrnia; en aquest sentit, segons publica aquest mes l'Irish Medical Journals, les ferides a la mà sofertes a l'hora de tallar l'alvocat han augmentat de manera significativa.

El procediment per a fer-se un tall sempre sol ser el mateix: s'agafa el ganivet amb la mà forta (la dreta per als dretans o l'esquerra per als esquerrans) i l'avocat amb l'altra. El problema és quan s'arriba al pinyol, que desvia la direcció del ganivet cap a la mà amb la qual s'aguanta l'alvocat. En principi aquestes ferides no són greus però en casos extrems poden causar danys neurovasculars, ferides als tendons o als ossos.

Amb tot, ja hi ha alguns metges que han demanat a les empreses venedores que posin etiquetes advertint del perill i donant instruccions de com pelar o tallar un alvocat sense acabar a l'hospital autoferit per arma blanca.

Font: RTÉ 

1 comentari

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt