El reembors del rebut de l’aigua cap als sense sostre

El reembors del rebut de l’aigua cap als sense sostre Adhesiu contra el rebut de l'aigua / Foto: Liffey

Irish Water, la companyia estatal que gestiona la distribució de l'aigua i que va protagonitzar un polèmic serial que va acabar amb la supressió del rebut arran de la pressió popular, va prometre que abans de Nadal començaria a retornar els diners i en gran part, així ha estat, essent una de les primeres notícies positives de la curta història de l'empresa.

En aquest sentit, les darreres dades disponibles indiquen que s'han enviat xecs per valor de 149 milions d'euros, una xifra que suposa que un 86% de les aproximadament 998.000 persones que van pagar algun import i tenen dret a reembors ja l'ha rebut; uns 24 milions d'euros, o un 10% dels "clients", probablement els rebran a principi d'any. El problema serà amb les 19.000 persones de qui no es tenen prou dades i que si volen cobrar s'hauran d'aclarir primer amb la companyia.

El reembors dels diners ha estat vist com una gran oportunitat per algunes organitzacions sense afany lucratiu a fi d'obtenir uns ingressos, sobretot en aquesta època en què la gent és més generosa, i el Refund Project, una iniciativa conjunta entre tres de les principals ONG's que treballen amb els sense sostre, Focus Ireland, Simon Community i Peter McVerry Trust, així ho confirma.

Segons Kieran Mulvey, president del Refund Project, ahir al matí ja s'havia recaptat 300.000 euros i s'espera que la xifra vagi augmentant a mesura que la iniciativa sigui més coneguda. Mulvey ha recordat que no és necessari donar tots els diners reemborsats per Irish Water però que cada euro compta.

Els donatius es poden fer per internet a www.refundproject.ie o enviant un xec o gir postal a PO Box 12500 de Dublin 2.

Font: Irish Examiner  

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt