Confirmat: la vaca és l'animal més perillós d'Irlanda

Confirmat: la vaca és l'animal més perillós d'Irlanda Les alegres vaques irlandeses / Foto: Liffey

Quan hom es pregunta quins són els animals més perillosos, probablement li ve al cap alguna imatge d'una bèstia apareguda al típic documental televisiu sobre la fauna d'un lloc llunyà com les praderies d'herbes altes del Serengueti o la frondosa selva amazònica, però no en les vaques, que solen pasturar tranquil·lament pels bonics prats verds irlandesos i que es deixen munyir sense queixar-se gaire.

De tota manera, les dades d'un estudi publicat a l'Irish Medical Journal revelen que la vaca és l’animal més perillós d'Irlanda i les seves víctimes més habituals, evidentment, són els ramaders que en tenen cura, una feina que, amb les dades d'accidents laborals a la mà, també és la més perillosa del país; en aquest sentit, si bé el sector només ocupa un 5% de la població activa, representa la meitat del total de morts per accident laboral, amb l'agreujant que hi ha una tendència a l'alça.

L'estudi de l'Irish Medical Journal es basa en els ramaders atesos al Cork University Hospital durant cinc anys, 54 en total, dels quals l'informe mèdic va incloure quin animal n'havia estat el causant. La classificació l'encapçalen les vaques, amb un 65% dels atacs, seguides dels bous amb un 22% i els cavalls amb un 3,7%. La majoria de lesions es produeixen per coces, és a dir, el moviment violent de les cames del darrere de l'animal.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt