Brega pels testos dels carrers més comercials

Brega pels testos dels carrers més comercials Un dels testos "metal·lúrgics" de Henry Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El riu Liffey no només separa el nord i el sud de Dublin d'una manera física sinó que històricament també ho ha fet socialment, amb els barris del nord considerats de classe treballadora i els del sud de classe benestant. De tota manera, aquesta divisió era força clara a la zona centre fa molts anys però ara, amb el creixement de la ciutat, hi ha moltes excepcions, és a dir, que hi ha barris al nord que estan millor que alguns del sud.

El darrer episodi en la batalla entre northsiders i southsiders, que són els noms que reben els dublinesos segons la banda del riu on visquin, ha estat provocada pels testos de grans dimensions que l'ajuntament ha instal·lat als extrems dels dos carrers més comercials de la ciutat, Henry Street al nord i Grafton Street al sud, amb un cost de 50.000 euros.

Els testos són una de les mesures de seguretat implementades arran dels atemptats via atropellament massiu que han tingut lloc a algunes ciutats europees com Barcelona, Niça o Berlin i malgrat que hi poden passar furgonetes de càrrega i descàrrega fent ziga-zaga, impedeixen el pas de camions de grans dimensions.

La polèmica l'ha encès el conseller independent northsider, Niall Ring, que ha denunciat que els testos de Grafton són de molta més qualitat que no pas els de Henry. En aquest sentit, Ring s'ha queixat que si a Grafton els testos estan recoberts de fusta de qualitat, els de Henry estan fets de metall rovellat, afegint que semblen obra d'un estudiant de primer any de Metal·lúrgia. Ring ho considera una discriminació envers els northsiders.

Per la seva banda, l'ajuntament s'ha defensat de les crítiques assegurant que primer van col·locar els testos de fusta a Grafton però després van adonar-se que no hi havia prou exemplars del mateix model Henry, per la qual cosa hi van posar els metàl·lics. En qüestió de preu l'ajuntament ha afirmat que no hi ha gaire diferència entre els dos models.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt