Entra en servei el primer tramvia Citadis de 55 metres

Entra en servei el primer tramvia Citadis de 55 metres El model Citadis a Marlborough Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ara fa gairebé dos mesos, el passat 9 de desembre, va engegar el Luas Cross City, la línia de tramvia que va de Saint Stephen's Green (Dublin 2), on acabava la línia verda, fins a Broombridge (Dublin 15), o fins a Parnell (Dublin 1) quan fa el “loop” (tornar cap al sud sense anar a Broombridge), unint les dues línies inaugurades l'any 2004. Després de més de tres anys amb els carrers aixecats i tot tipus de molèsties, l'entrada en servei de la línia va ser un motiu de satisfacció per a tothom.

Tanmateix, durant aquests dos mesos no tot han estat flors i violes i l'adaptació del Luas Cross City amb l'entorn no ha estat fàcil, sobretot pel que fa a la capacitat de passatge i als problemes de trànsit que ha generat. En aquest darrer cas s'ha de tenir en compte que passa pel centre de la ciutat i hi ha llocs, com College Green (Dublin 2), on no hi ha espai suficient per a tots els usuaris; així doncs, després de foragitar els vehicles privats ara també s'ha canviat el recorregut de 17 línies d'autobús cap a rutes alternatives, una mesura que ha millorat la circulació a la zona.

Amb relació a la capacitat, el fet que ara les dues línies estiguin connectades ha creat un efecte xarxa i això ha generat un augment important del nombre d'usuaris, superior a la suma de les dues línies per separat abans que engegués el Luas Cross City, fins al punt que durant les hores de més afluència, sobretot al matí, hi ha parades en què els combois van tan plens que no s'hi pot pujar. Això fa que alguns usuaris mostrin la seva frustració a les xarxes socials i tothom en parli, amplificant-ne el ressò.

De tota manera, aquest problema s'hauria d'alleujar durant les setmanes vinents a mesura que vagin entrant en servei els set nou combois Citadis de 55 metres, el més llarg d'aquest model de la francesa Alstom, amb el primer dels set entrant en servei avui al matí. Els altres sis entraran en servei de manera esglaonada d'ara fins a mitjan maig i hauran de tenir màxima preferència a les cruïlles a fi de no blocar vies de circulació; un dels punts més calents serà O'Connell Bridge i és que el pont fa menys de 55 metres de llarg, per la qual cosa en cas que hi quedés aturat, blocaria la gran via de circulació que són els Quays.

A més, també s'allargaran 26 combois dels 40 metres actuals fins als 53, una mesura, l'allargament de tramvies, que ha estat força habitual a la flota dublinesa. En aquest sentit, els tramvies que l'any 2004 van començar a circular per la línia vermella i que feien 30 metres van haver de ser allargats 10 metres només tres anys després perquè no podien copsar la demanda.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt