Vols anar a la garjola? Doncs hi ha qui et busca
El Servei de Presons ha endegat un procés de selecció per a cobrir 288 vacants per als diversos centres penitenciaris que té repartits arreu del territori i que estan força necessitats de nous reclutes després de la moratòria en la contractació de treballadors per al sector públic, que va durar des del 2008 fins al 2016. El problema es va agreujar per les jubilacions i pels que van anar-se'n a treballar a un altre sector quan van veure que allò no era per a ells.
En aquest sentit, a final del 2016, la plantilla, incloent-hi governadors, personal mèdic, formadors, administratius i vigilants, era de 3.080 persones i un any després la xifra s'havia reduït fins a les 3.028, 122 efectius menys dels 3.150 que es considera la plantilla ideal.
El perfil que més es necessita és el de vigilant, dels quals n'hi havia 2.048 a final del 2016 però que malgrat haver-ne contractat 85 durant el 2017, amb les jubilacions i les dimissions a final de gener d'enguany la xifra s'havia reduït fins als 1.906, fet que ha obligat el Servei de Presons a oferir contractes temporals de sis mesos a alguns vigilants que ja s'havien jubilat; d'aquests ara n'hi ha disset.
Segons David Clarke, governador de l'Acadèmia del Servei de Presons i cap de Formació i Desenvolupament del Servei de Presons, és molt important de reemplaçar els qui es jubilen a fi d'assegurar-se que els penals són un lloc segur per a treballar-hi. Clarke recorda que el paper d'un vigilant de presons és d'ajudar els interns a rehabilitar-se, donant-los suport i consells, i que la transmissió d'experiència entre els més veterans de la plantilla i els nouvinguts és cabdal.
Font: RTÉ