El Divendres de Pasqua seguirà sent sec a Newmarket

El Divendres de Pasqua seguirà sent sec a Newmarket El pub Scanlon's de Newmarket, Comtat de Cork / Foto: Scanlon's via FB

Fa unes setmanes es va aprovar una esmena a la llei del 1927 que prohibia de vendre begudes alcohòliques el Divendres de Pasqua, l'únic dia, juntament amb Nadal, en què estava prohibit. El canvi va arribar després d'una llarga reivindicació del sector dels pubs, que ho trobava obsolet i molt negatiu per al calaix, atès que és un dia de Setmana Santa, un període de temps en què la gent surt més i també hi ha més turistes, a banda de coincidir amb partits de rugbi importants.

Així doncs, aquest Divendres de Pasqua vinent, els pubs de la República estaran oberts per primera vegada en noranta-un anys, amb una excepció, els de Newmarket, un petit poble de 976 habitants situat al comtat de Cork que compta amb sis pubs. Segons John Scanlon, que regenta el pub Scanlon's i que va ser el primer a proposar la mesura a un altre pub, abans del canvi només tenien dos dies festius a l'any però ara només en tindrien un, perdent el Divendres de Pasqua, un dia que sempre han dedicat a la família.

La resta de pubs del poble han secundat la proposta, en gran part perquè el Divendres de Pasqua no hi ha gaire activitat a la zona i també per ser un dia de merescut descans, i això ha fet que hagin rebut les felicitacions de molts usuaris de Facebook, que han valorat positivament el manteniment de les tradicions. Pel que fa a la resta del país, cada pub podrà decidir si obre o no i s'espera que les zones més turístiques siguin les que aprofitin més el canvi de llei.

Font: Irish Examiner

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt