Arriba el desglaç i Irlanda torna a la normalitat

Arriba el desglaç i Irlanda torna a la normalitat Ninots de neu víctimes del desglaç / Foto: Liffey

Després de romandre dos dies totalment paralitzada pels efectes del xoc entre la tempesta Emma i la Bèstia de l'Est, ahir Irlanda va començar a recuperar la normalitat, això sí, molt a poc a poc, a causa de la gran quantitat de neu acumulada i que ara es comença a fondre; de fet, el desglaç, que es produeix a velocitats diferents segons el lloc, és la nova preocupació de les autoritats per les possibles inundacions que se'n puguin derivar.

Una de les imatges que millor il·lustra la tornada a la normalitat és que la majoria de mitjans de transport públic ja funcionen, tot i que no al 100%; en aquest sentit, només circulen les línies de Dublin Bus que passen per les vies principals, que són les que estan netes de neu, i els trens funcionen però no tots els que ho farien en condicions normals.

Pel que fa al Luas, de moment només ha obert parcialment la línia vermella, que comparteix bona part del seu recorregut amb el trànsit privat i això fa que no hi hagi tanta neu a les vies; el tram obert és el que va de The Point fins a Red Cow. Per contra, la línia verda fa bona part del seu recorregut per un espai exclusiu, l'antiga línia de tren de Harcourt Street a Bray, i hi ha molta neu acumulada, fins a un metre i mig en alguns punts situats més al sud, per la qual cosa encara no obrirà a les 7 del matí sinó que ho farà en algun moment del dia sense especificar.

La majoria de botigues han obert però als supermercats hi continua faltant el pa i la llet, que han estat els productes més populars de l'episodi nival. En el cas de la llet els ramaders han alertat que si no es netegen les carreteres cap a les seves explotacions i els camions no passen a recollir la llet hauran de llençar-la. De tota manera, Glanbia, el principal productor lacti a Irlanda, ja ha anunciat que es faria càrrec de les despeses.

D'altra banda, el departament d'Ensenyament ha informat que s'intentarà obrir el màxim nombre d'escoles però que això dependrà de la situació a cada centre. L'Església també ha informat que la missa de diumenge s'haurà de suspendre en els llocs on la neu encara sigui un problema i que no anar a missa no es considerarà pecat, això sí, es recomana de seguir la missa per internet.

Uns altres que tindran feina a partir de dilluns seran els repartidors d'An Post i és que el fet que les botigues romanguessin tancades durant dos dies va fer que alguns consumidors que no se'n podien estar de fer shopping fessin la compra per internet; d'aquesta manera, el que alguns establiments van perdre per estar tancats o van recuperar via digital.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt