El carril bici de Clontarf no és l'esprint dels Camps Elisis

El carril bici de Clontarf no és l'esprint dels Camps Elisis Espai per a vianants a Clontarf, Dublin 3 / Foto: Liffey

Una auditoria sobre la seguretat del carril bici de Clontarf (Dublin 3) encarregada per l'ajuntament a l'empresa DBFL Consulting Engineers ha revelat que en aquest indret s'hi hauria d'implementar alguna mesura pel risc que suposen els ciclistes que es pensen que estan a l'esprint final dels Camps Elisis parisencs durant la darrera etapa del Tour de França.

En aquest sentit, l'informe redactat per la consultora alerta sobre la velocitat a la qual van alguns ciclistes, sobretot en àrees en què es comparteix l'espai amb els vianants però també en carrils exclusius per a bicicletes, i proposa, en un primer moment, de pintar signes al terra donant prioritat als vianants. En cas que això no funcioni, es proposen mesures més dràstiques, com instal·lar obstacles que obliguin a reduir la velocitat, amb preferència per les pilones i les bandes rugoses.

De tota manera, la culpa no sempre és dels que pedalen i molts vianants no respecten l'espai destinat al carril bici, obligant els ciclistes a fer moviments bruscos a fi d'evitar una col·lisió i posant en perill la seva pròpia integritat física. L'informe també esmenta els vehicles de serveis, com neteja o manteniment, que aparquen alegrement al carril bici tot blocant el pas.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt