Aplicació per a dibuixar un mapa d'habitatges buits

Aplicació per a dibuixar un mapa d'habitatges buits Edificis abandonats a James Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

El Peter McVerry Trust, una entitat sense afany lucratiu que ajuda els sense sostre, ha endegat el projecte “Reusing Dublin” (Reutilitzant Dublin) per tal de confeccionar un mapa on hi apareguin tots els habitatges buits o abandonats que hi ha a la ciutat i que podrien servir per a allotjar persones sense sostre, un col·lectiu que, amb el greu problema de manca d'oferta d'habitatge que pateix Dublin, no ha parat d'augmentar.

L'aplicació, de descàrrega gratuïta, l'ha construïda l'empresa Space Engagers i segons uns dels seus fundadors, Philip Crowe, els veïns són una de les millors fonts d'informació que es poden trobar perquè coneixen perfectament els seus barris, per la qual cosa podrien jugar un paper molt important a l'hora de convertir una casa buida en una llar plena de vida.

D'altra banda, Francis Doherty, del Peter McVerry Trust, ha explicat que ja fa anys que treballen en habitatges buits o abandonats i que arreglar-los és una solució molt més econòmica que no pas construir-ne de nous. Doherty espera que una gran participació de la ciutadania a l'hora de compartir el seu coneixement identificant aquests habitatges i així ajudar a reduir el problema dels sense sostre.

Font: RTÉ

Més informació a www.reusingdublin.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt