Primer Divendres de Pasqua amb els pubs oberts

Primer Divendres de Pasqua amb els pubs oberts El pub The Temple Bar, Dublin 2 / Foto: Liffey

Dia històric avui per al sector dels pubs a la República i és que és el primer Divendres de Pasqua des del 1927 en què podran obrir; aquesta reivindicació havia anat in crescendo durant els darrers anys, tant per ser una prohibició obsoleta com perquè mantenia un vincle amb el passat religiós del país que no s'adeia amb la societat actual. Finalment, el Parlament va esmenar la llei i ara només queda el dia de Nadal, que probablement romandrà intacte perquè els treballadors puguin descansar i passar el dia amb la família més que no pas per motius religiosos.

Segons la Federació de Pubs d'Irlanda, avui s'espera generar unes vendes de 40 milions d'euros, per la qual cosa l'Estat també farà calaix per IVA, set milions d'euros, més els impostos que graven les begudes alcohòliques, el percentatge o import dels quals depenen de la graduació. Una part important d'aquests ingressos provindran de turistes, que fins ara quedaven molt decebuts en veure els pubs tancats, puix que segons diverses enquestes, visitar-ne un és una de les principals activitats entre els que vénen de vacances.

De tota manera, no tots els pubs obriran i durant les darreres setmanes hi ha hagut diversos establiments que han anunciat que, seguint la tradició, tancaran; fins i tot hi ha hagut casos en què tots els pubs d'un poble han acordat de no obrir, com és el cas Newmarket (Comtat de Cork). Això va ver que l'autoritat de Competència els advertís que un acord d'aquestes característiques es podria considerar un càrtel i ésser constitutiu de delicte.

També hi ha qui aprofita que avui és un dia especial per a fer una acció especial; és el cas del pub Slattery's, situat a Beggars Bush (Dublin 2), que donarà tota la recaptació d'avui a diverses entitats caritatives.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt