Els edificis del boom comencen a caure a trossos

Els edificis del boom comencen a caure a trossos El complex residencial de Gallery Quay, Dublin 4 / Foto: Liffey

Durant els anys bojos del Celtic Tiger van construir-se milers d'edificis que tot i vendre's a un preu desorbitat amb el pas dels anys s'ha vist que la qualitat no complia amb els estàndards mínimanent acceptables i ara cauen a trossos o han de ser evacuats en suposar un perill per a la seguretat dels residents. Fins ara el cas més conegut ha estat el de Priory Hall, al barri de Donaghmede (nord de Dublin), però poc a poc van apareixent altres complexos residencials amb problemes.

El darrer cas ha estat als apartaments, en teoria d'alt standing, situats a Gallery Quay, una zona de nova construcció a Grand Canal Dock (Dublin 4), un dels llocs que va esdevenir la casa dels qui van triomfar quan el tigre feia els darrers rugits amb apartaments moderns en edificis de moltes plantes que res no tenien a veure amb l'arquitectura tradicional de caseta amb jardí.

Però el mal temps del mes de gener i part de febrer, amb fort vent i pluja, va començar a destapar les mancances arquitectòniques del boom quan una família resident al complex va haver de ser evacuada perquè l'aigua entrava a través de les juntes de les finestres, fet que va provocar petites inundacions dins d'alguns apartaments. Per a afegir més llenya al foc el constructor està en fallida, és a dir, que el cas té tots els ingredients de l'esclat de la bombolla immobiliària.  

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/jaxW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt