Llum verd a BOI per canviar els caixers a College Green

Llum verd a BOI per canviar els caixers a College Green Els dos caixers de Bank of Ireland a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'ajuntament de Dublin s'hi havia oposat però An Bord Pleanála, ens estatal que gestiona els permisos urbanístics, ha donat el seu vistiplau perquè Bank of Ireland pugui canviar els dos caixers automàtics que té a la seva sucursal de College Green (Dublin 2) en l'edifici construït al segle XVIII que havia estat la seu del Parlament d'Irlanda fins a la Llei d'Unió del 1801.

Per a Bank of Ireland aquest canvi és una gran prioritat dins del programa endegat recentment per renovar la seva xarxa de caixers automàtics arreu del territori perquè són els més utilitzats del país i s'espatllen massa sovint. El problema és que el nou model és més gran que l'actual, fet que implica haver de fer un forat més gran a la paret de l'edifici.

L'ajuntament va al·legar que la modificació anava en contra dels estàndards de conservació d'edificis històrics però An Bord Pleanála creu que els canvis són mínims i és per això que hi ha donat el llum verd, amb la condició que no es retiri cap pedra del voltant dels nous caixers. A més, la demanda de permís no va rebre cap al·legació d'entitats que s'encarreguen de protegir el patrimoni arquitectònic com An Taisce.  

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/jO58 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt