Surt del calaix el Suas, el telecabina sobre el Liffey

L'Emirates cable car de Londres / Foto: Wikipedia L'Emirates cable car de Londres / Foto: Wikipedia

Darrerament, en un moment en què s'albira la recuperació econòmica han començat a sortir dels calaixos on havien estat desats arran de l'esclat de la crisi alguns projectes força exòtics ideats durant els anys bojos del Celtic Tiger, un període durant el qual moltes idees més pròpies de nou ric eren estudiades per una administració pública àvida de grandesa.

Un d'aquests casos és el Suas, un telecabina que transcorreria per sobre del riu Liffey des de Heuston Station (Dublin 8) fins als Docklands (Dublin 1) i que s'emmirallaria en l'Emirates Cable Car londinenc (foto). El projecte va ser rebutjat l'any 2006 i evidentment, amb la crisi va romandre totalment oblidat.

Com que el Suas ocuparia espai públic, per aconseguir el permís urbanístic primer hauria de rebre el vistiplau municipal. De tota manera, no seria un projecte fàcil de dur a terme perquè a banda del seu altíssim cost, pressupostat en 80 milions d'euros, el fet de plantar quatre pilones d'acer d'uns 80 metres d'altura faria que es rebessin moltes al·legacions, tant dels propietaris dels edificis afectats com d'entitats conservacionistes.

Cada cabina podria transportar 25 persones i el preu del bitllet rondaria els 15 euros. Aquest projecte estaria destinat principalment als turistes i podria esdevenir una nova icona de la capital irlandesa a l'estil del London Eye o de la Torre Eiffel parisenca.

Font: Herald

Foto original

URL curta: ves.cat/j4FE

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt