Les llambordes de Temple Bar Square a la corda fluixa

Les llambordes de Temple Bar Square a la corda fluixa Les llambordes de Temple Bar Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

L'objectiu de transformar Temple Bar (Dublin 2) en un barri cultural va fracassar fa molts anys i la zona ha acabat sent un cau on els comiats de solter i els viatges de turistes a la recerca de viure una gran nit de borratxera són la norma. Aquest vessant hiperturístic ha fet que els preus s'hagin disparat i és força habitual pagar 7 euros per una pinta de cervesa rossa.

Ara, la Temple Bar Company (TBC), una organització sense afany lucratiu que fa pocs dies va nomenar l'exministre de Transport Noel Dempsey com a president, ha preparat un pla de 20 punts per tal d'intentar canviar el futur de la zona, sobretot el de la Temple Bar Square, el centre neuràlgic del barri, que hauria de ser el buc insígnia de la nova era.

Un dels vint punts és treure les llambordes del voltant de la plaça perquè generen moltes molèsties, no només als que s'han passat amb la beguda sinó també als que van amb un cotxet, gent que camina amb dificultat o els qui van en cadira de rodes; també es treurien les escales i s'anivellaria tota la plaça. Segons Martin Harte, director general de la TBC, la gent veu les llambordes i es pensa que sempre han estat allà però abans dels anys vuitanta on ara hi ha les llambordes hi havia asfalt.

A banda de l'aspecte urbanístic també es promocionarà l'organització de festivals culturals, l'obertura de museus, turisme gastronòmic i mercats al carrer. La TBC té previst de presentar formalment la seva proposta a les autoritats municipals aquest estiu.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/keOc

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt