Molly Malone es muda per les obres del Luas Cross City

Molly Malone es muda per les obres del Luas Cross City La Molly Malone a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

La peixatera més coneguda de Dublin arrossegarà el seu carro uns metres i es traslladarà a Andrew Street (Dublin 2), davant de l'oficina de turisme situada dins d’una església desamortitzada, des de la seva ubicació actual a l'inici de Grafton Street. La mudança, temporal, és obligada arran dels treballs de construcció del Luas Cross City, la línia de tramvia que a final del 2017 unirà les dues línies existents actualment.

L'estàtua de Molly Malone, un personatge de llegenda coneguda popularment pels dublinesos com “la meuca del carro” per la seva doble vida fent de prostituta per les nits, va ser instal·lada a Grafton Street l'any 1988 durant la celebració del mil·lenari de la fundació de Dublin. Durant les primeres sis setmanes li faran un lífting i després la posaran a Andrew Street.

Quan va saber-se que s'hauria de treure temporalment va començar un debat sobre on havia d'anar durant les obres. N'hi havia que la volien enviar a Austràlia i d'altres a Moore Street (Dublin 1), el popular carrer de parades a l'aire lliure que, segons els regidors municipals de la banda nord, encaixava millor amb el caràcter del personatge; de tota manera els regidors de la banda sud van dir que la Molly no creuaria el Liffey.

Finalment es va decidir una ubicació temporal tenint en compte els turistes i és que la peixatera d'escot generós és una atracció de primer ordre; d'aquesta manera, tot i que els visitants no la trobin al lloc on surt als mapes, només hauran de caminar uns metres per trobar-la.

URL curta: ves.cat/kpdt

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt