Pla per a tornar-li a Mountjoy Square la glòria d’antany

Pla per a tornar-li a Mountjoy Square la glòria d’antany Mountjoy Square, Dublin 1 / Foto: Liffey

Un estudi d'arquitectes ha presentat un informe que si es dugués a la pràctica a Mountjoy Square (Dublin 1) li quedaria una cara nova després d'invertir-hi 4,67 milions d'euros. L'objectiu seria de convertir la plaça en una destinació cultural urbana aprofitant que l'arquitectura georgiana que domina l'indret ja és cultura per si mateixa.

Una de les actuacions principals del pla seria renovar el quadrant nord-est de la part central de la plaça on actualment hi ha unes instal·lacions esportives comunitàries força deteriorades, enderrocant-les i recuperant espai per a la gespa. També s'hi construiria un petit cafè, un escenari elevat (bandstand) on bandes de música hi podrien fer concerts i una zona de joc per a la mainada.  

Mountjoy Square és una perla georgiana al centre de Dublin que va començar a construir-se l'any 1790 seguint el moviment de moda a Europa en aquella època, la Il·lustració, i és l'única de la ciutat en què la llargada dels quatre costats és exactament igual: 134 metres. Els treballs van completar-se l'any 1818 i va esdevenir el barri de les famílies benestants de la capital.

Tanmateix, amb el pas dels anys els rics de Dublin van anar traslladant-se a la banda sud de la ciutat i Mountjoy Square, juntament amb tot el barri georgià del nord, va anar deteriorant-se fins al punt de caure, literalment, a trossos. Durant els darrers anys s'han restaurat alguns edificis i s'hi ha construït blocs d'apartaments moderns mantenint la façana original però s'ha dut a terme d'una manera individual, aquí i allà, però no global, fent que la plaça no hagi recuperat l'esplendor que tenia fa dos segles.

Foto de 360 graus des del centre de la plaça (14.5MB)

Font: Herald

URL curta: ves.cat/lLeR

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt