Molly Malone torna després de fer-se la cirurgia

Molly Malone torna després de fer-se la cirurgia El ministre, la Molly i la nena / Foto: Merrion Street

Després de més de dos mesos desapareguda dels carrers de Dublin, Molly Malone, la peixatera més coneguda de la ciutat, torna a empènyer el seu carro venent musclos i cloïsses. Ara, però, i durant el temps que durin els treballs de construcció de la línia de tramvia Luas Cross City -fins a final del 2017-, la seva ubicació serà a Suffolk Street (Dublin 2), a tocar del lloc a Grafton Street on va passar més de 25 anys.

Durant la seva absència la coneguda com a “meuca del carro” pels dublinesos no ha perdut gens el temps i per 50.000 euros s'ha posat guapa amb un grup de ferrers fent-li una repassada que han deixat els seus atributs, principalment el seu escot d'escàndol, com si fossin nous de trinca després d'haver-se desgastat amb el pas del temps i les inclemències del clima irlandès.

La inauguració del nou emplaçament fou divendres passat i va anar a càrrec del nou ministre de Turisme, Paschal Donohoe, que va ressaltar el gran nombre de persones presents a l'esdeveniment, fet que demostra la popularitat del personatge. L'anècdota de l'acte la va protagonitzar una nena de 5 anys, amb una visible cabellera pèl-roja que, literalment, no va voler baixar del carro i va prendre bona part del protagonisme al ministre.

L'estàtua està situada just al davant d'una antiga església anglicana, ara desamortitzada, que allotja una oficina de turisme i on segons el genealogista Seán Murphy, Molly Malone va ser batejada l'any 1663. De tota manera la versió més estesa és que la peixatera és una invenció de les classes populars.

URL curta: ves.cat/lLQy

Foto original

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt