La Garda podria haver-se’n anat de putes a Amsterdam

La Garda podria haver-se’n anat de putes a Amsterdam El quarter general de la Garda al Phoenix Park, Dublin 15 / Foto: Liffey

La Garda ha estat la riota de l'Europol després que un/a treballador/a d'una casa de barrets d'Amsterdam trobés en una de les habitacions una maleta que contenia un ordinador portàtil, documents i una insígnia que identificava el propietari del material com a membre de An Garda Síochána. La maleta va ser entregada a la policia holandesa i posteriorment a l'Europol, que la va enviar mitjançant valisa de seguretat al quarter general de la Garda al Phoenix Park de Dublin.

Segons informa el diari Sunday World, l'agent de la Garda implicat en els fets ja ha estat identificat i és un policia amb molta experiència però de moment encara no se l'ha interrogat. L'investigació que durà a terme la Garda hauria d'aclarir com es va poder perdre la maleta i si tant als documents com a l'ordinador portàtil hi havia informació confidencial.

No és la primera vegada que la Garda perd material pels llocs i per exemple al 2008 uns documents amb adreces de membres de bandes criminals de Dublin va ser robada d'un cotxe i això va fer que molts malfactors haguessin de fugir de casa per tal d'evitar problemes. O l'any 2010, un inspector va ordenar a un subordinat de fer unes fotocòpies d'uns documents que s'havien d'enviar a la fiscalia i en lloc de fer-les a l'oficina va anar a una copisteria del centre de Dublin, on un dels treballadors va trucar a un criminal que apareixia als documents.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/58PEHX

 

Torna a dalt