Sal a mansalva a fi de poder fer front a la neu i al gel

Sal a mansalva a fi de poder fer front a la neu i al gel Descongelant un avió a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

A fi d'evitar els mateixos problemes i havent après dels errors de l'any 2010, quan un gener i un desembre gèlids amb neu acumulada als carrers i carreteres va deixar el país aturat durant diverses setmanes, per a aquest hivern la National Roads Authority (NRA) ha emmagatzemat una quantitat de sal amb la que es podria omplir el Croke Park tres vegades; en total hi ha unes 308.400 tones de sal.

L'inventari està repartit entre 10 dipòsits centrals, amb 238.000 tones, des d'on es pot distribuir cap a les administracions locals segons les necessitats, i diversos dipòsits més petits repartits arreu del territori. Part d'aquesta sal s'haurà utilitzat durant les darreres nits i és que en alguns punt de l'interior la temperatura ha arribat als 6 graus sota zero. De tota manera, fins ara Met Éireann ha descartat cap onada de fred amb nevades fortes com les de fa 4 anys.

També els aeroports de Dublin i Cork s'han preparat per tal de fer front a un temporal de neu com el del 2010 perquè en aquella ocasió la manca de recursos i d'organització va provocar un caos total amb allau de crítiques cap a la Dublin Airport Authority, entitat estatal que gestiona els dos aeroports. Ara, en el cas de l'aeròdrom dublinès, hi ha una flota de vehicles llevaneu i equipament per a descongelar avions; a Cork també però en una quantitat menor ateses les dimensions de l'aeroport.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/malP

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt