El Liffey es muda a l'àtic de l’antiga seu del Banc Central

El Liffey es muda a l'àtic de l’antiga seu del Banc Central L'edifici del Central Bank a Dame Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Després d'haver-se consolidat com a referent de la premsa irlandesa en català el Liffey fa un pas endavant i ben aviat es mudarà al pis de dalt de tot de l'edifici situat a Dame Street (Dublin 2) que des de final dels setanta ha ocupat el Banc Central d'Irlanda. El Regulador Financer trasllada el seu quarter general a la zona de les Docklands (Dublin 1) i deixa tot l'edifici vacant; de moment no se sap quins seran els veïns dels altres pisos.

Durant els primers anys la redacció del diari ha estat en un edifici de dues plantes situat al barri chic de la capital irlandesa que ha quedat petit arran de la contractació de nous periodistes i del nou projecte comunicatiu, un canal de televisió que emetrà reportatges sobre Irlanda i que cada vespre, de 8 a 9, farà un telenotícies en directe i un debat posterior per comentar l'actualitat irlandesa.

El lloguer a pagar no es pot revelar per qüestions de sensibilitat comercial però és molt baix gràcies a la xarxa de contactes del director del Liffey que, a poc a poc i convidant a pintes per aquí i per allà, ha anat teixint una teranyina de relacions amb els peixos grossos de la ciutat, en altres paraules, els que tallen el bacallà a Dublin.

Així doncs, un d'aquests contactes que, tot s'ha de dir, fa uns anys va ser condemnat per tràfic d'influències, va informar el director del Liffey que tothom pensava que no podria llogar l'àtic perquè segur que hi hauria alguna multinacional nord-americana disposada a posar un bon feix de bitllets lligats amb goma de pollastre sobre la taula però no va ser així, per la qual cosa no hi va haver cap oferta i el Liffey va presentar una oferta irrisòria que el Banc Central va veure's obligat a acceptar.

La mudança es farà durant les setmanes vinents i s'espera que la inauguració, que serà sonada amb xampany del Tesco de qualité, sigui a principi de l'estiu, cap a final de juny; si el temps ho permet, podria fer-se a la terrassa. També s'hi instal·larà una webcam giratòria de 360 graus i és que des del terrat de l'edifici es veu tot Dublin.

2 comentaris

 • Joaquin

  Escrit per Joaquin

  Divendres, 17/04/2015

  Felicitacions pel seu esforç !

  Report
 • Mireia Roig

  Escrit per Mireia Roig

  Dimecres, 01/04/2015

  Enhorabona per la mudança!! Molt bona gestió Sr. Director!!! ;) Frizzo per l'inaguració i pel Xanpany del Tesco! ;)

  Report

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt