Les xemeneies de Poolbeg seguiran dominant l’skyline

Les xemeneies de Poolbeg seguiran dominant l’skyline Les dues xemeneies de Poolbeg / Foto: Liffey

El fet que les jubilessin l'any 2010 i que durant la crisi la companyia elèctrica estatal ESB estudiés mesures de reducció de costos com el desmantellament d'infraestructures obsoletes van posar en perill les dues xemeneies de Poolbeg, situades a la desembocadura del Liffey i que durant gairebé 40 anys van generar electricitat.

Tanmateix, la pressió popular dels dublinesos les mantindrà dempeus i és que malgrat una fesomia industrial que encaixa poc amb l'entorn natural de la badia de Dublin, els veïns de la capital les consideren una icona de la ciutat, essent els elements de l'skyline més fàcils de reconèixer. Ara ESB ha anunciat que hi farà uns petits retocs i que estudiarà futures mesures de manteniment, cosa que indica que la companyia ha canviat de parer i no té intenció d'enderrocar-les.

En principi les dues estructures estan en bon estat i de moment l'única feina que s'hi farà serà col·locar una tapa d'acer que cobreixi la part de dalt de les xemeneies a fi d'evitar que hi entri aigua de pluja. Però l'aspecte visual de les torres, més concretament la paret exterior de colors blanc i vermell, no canviarà. ESB mantindrà converses amb l'ajuntament per parlar sobre el seu futur manteniment.

Font: Newstalk

URL curta: ves.cat/mdyw

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt