Demanen a Eircom que retiri les cabines pel seu mal ús

Demanen a Eircom que retiri les cabines pel seu mal ús Una cabina doble d'Eircom / Foto: Liffey

En l'era de la telefonia mòbil la majoria de les cabines telefòniques que queden a Irlanda estan totalment inutilitzades i són una font de problemes puix que els pocs que les fan servir no és precisament per trucar a algú sinó per a consumir drogues, dormir-hi o per llençar-hi porqueria. Aquest mal ús genera molèsties als vianants i als establiments de la vora i és per això que la regidora del Sinn Féin, Noeleen Reilly, n'ha demanat la seva retirada.

Per la seva banda Eircom ha reconegut que coneix bé el problema i que en aquest moment està tractant el tema amb l'ajuntament de Dublin amb la idea de convertir les cabines en un punt de comunicació gratuïta amb els serveis socials, sobretot els dedicats als sense sostre.

Al centre de la ciutat (Dublin 1 i 2) hi ha 133 telèfons públics repartits entre 55 cabines i 16 pedestals (un telèfon sense cabina) i durant el mes de maig van realitzar-se una mitjana de 24 trucades per telèfon. L'any 2006 a Dublin hi havia 846 telèfons públics i ara n'hi ha 353, curiosament el codi telefònic de la República d'Irlanda.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mej5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt