Una pinta de franc a canvi d'una bossa d'escombraries

Una pinta de franc a canvi d'una bossa d'escombraries La bossa de brossa del Bernard Shaw / Foto; The Bernard Shaw Pub via FB

El clima irlandès no fa gaires concessions, sobretot del Shannon cap a l'oest, i quan arriba un període de temps assolellat amb temperatures que sobrepassen els 20 graus la gent aprofita per a divertir-se a l'exterior. Una de les activitats més habituals en aquestes circumstàncies meteorològiques és de prendre una pinta de cervesa al sol en aquells pubs situats al costat de zones d'esbarjo, com poden ser els dos canals que travessen Dublin, el Royal Canal al nord i el Grand Canal al sud.

El problema és que en aquestes ocasions s'acumula molta gent, que no sol moure's gaire a fi de no perdre un bon lloc, i es genera molta brutícia sense que ningú no la reculli, com va passar ara fa unes setmanes a la zona de Portobello (Dublin 2), amb algunes fotografies de l'endemà penjades a les xarxes socials que mostraven un paisatge més semblant a un abocador que no pas a les idíl·liques ribes dels canals.

Tanmateix, això podria canviar a partir d'aquest cap de setmana, que s'espera assolellat i amb el termòmetre enfilant-se alegrement més enllà dels 20 graus, gràcies a la iniciativa endegada pel pub The Bernard Shaw, situat a Richmond Street South (Dublin 2), a tocar del Grand Canal, i que ha rebut moltes queixes per la brutícia generada per la seva clientela.

El pub oferirà un tracte que hauria d'encoratjar la gent a recollir les deixalles, no només les d'un mateix sinó fins i tot la brossa d'altri i és que servirà una pinta de franc, de la marca Brewtonic, a tot aquell que torni amb una bossa plena d'escombraries recollides de la zona; la bossa, amb el logotip de la cervesa, s'haurà d'anar a buscar primer al pub, és a dir, que no s'hi podrà anar amb la bossa de casa.

Així doncs, igual que la tecnologia existent actualment permet de convertir residus en energia, al Bernard Shaw es podrà convertir residus en cervesa. I si la cosa funciona aquest cap de setmana, els responsables de l'establiment estudiaran d'allargar la iniciativa durant tot l'estiu.

Font: Irish Independent

Torna a dalt