Urgències plenes de borratxos el cap de setmana

Urgències plenes de borratxos el cap de setmana Les Urgències del Mater Hospital, Dublin 7 / Foto: Liffey

L'any 2009 la marca de cervesa Guinness va voler celebrar el 250è aniversari de la casa inventant-se l'Arthur's Day en honor del seu fundador, Sir Arthur Guinness, un esdeveniment que consistia a anar al pub un dijous de final de setembre i brindar amb una Guinness a les 17h59, una hora que feia referència a l'any de la fundació de l'imperi cerveser, el 1759.

La celebració va agafar gran volada gràcies a la col·laboració d'artistes de renom, que feien actuacions a petita escala en diversos pubs però, tanmateix, a Irlanda qualsevol celebració on hi hagi alcohol pel mig sempre acaba amb molta gent a Urgències, com revelaven les dades del Col·legi de Metges sobre l'activitat del servei d'ambulància durant aquell vespre concret, amb un augment de les incidències del 30%.

Així doncs, després de l'allau de crítiques rebudes pels organitzadors, a qui es va convidar a visitar el servei d'urgències de qualsevol hospital a fi de veure les conseqüències de l'Arthur's Day, es va decidir d'acabar amb la celebració, essent la darrera edició la del 2013.

De tota manera, el problema continua durant el cap de setmana i segons un estudi dut a terme a Galway pel Servei de Salut, la universitat i l'Hospital Universitari, un 30% de les admissions a Urgències des del dissabte a la tarda fins al diumenge al matí estan relacionades amb l'alcohol; per contra, la resta de dies només són un 5,9%. Una altra cosa que revela l'estudi és que els borratxos tenen una probabilitat d'arribar amb ambulància quatre vegades més alta que la resta d'usuaris.

Segons els autors de l'estudi, les admissions relacionades amb l'abús de l'alcohol generen uns costos molt alts, per la qual cosa proposen d'implementar campanyes de conscienciació que evitin l'ús massiu dels serveis sanitaris, tant d'Urgències com del servei d'ambulància, que haurien d'estar disponibles per a persones que pateixin algun problema inevitable.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt